Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Milano Design Week 2009


In perioada 22-27 aprilie, orasul designului, Milano, a gazduit cea de-a 48-a editie a celui mai important târg de amenajari interioare si decoratiuni din lume. La finele evenimentului, organizatorii au facut cunoscut faptul ca, in ciuda perioadei de criza mondiala, manifestarea a inregistrat un succes rasunator. Au fost prezente nu mai putin de 2.723 de companii, care au expus pe o suprafata de 202.350 de metri patrati, nu mai putin de 491 de firme fiind refuzate de organizatori din cauza lipsei de spatiu!

Editia din acest an a fost impartita pe urmatoarele sectiuni: Salonul International de Mobila si Accesorii; Euroluce (manifestare destinata producatorilor de corpuri de iluminat), SaloneSatellite (unde au expus tinerii designeri de pretutindeni).

Interiorul mileniului trei a fost decorat, la I Saloni 2009, cu piese de mobilier inovatoare si spectaculoase, accentul punându-se pe o abordare ecologica si futurista. Materiale precum lemnul, piatra, metalul putin sau deloc prelucrat, plasticul obtinut din reciclare sunt tendintele acestui an.

Fotoliul creat de Philippe Starck pentru Driade, canapeau Cipria, a fratilor Campana, conceputa pentru Edra, mobilierul pentru exterior, Radici, de la Castelli, iata doar câteva din piesele de design, remarcate la acest targ.

Noutatea miscarii moderne semnate Emme Mobili a adus la expozitie o biblioteca cu un design original, care se deformeaza si se curbeazã dupã scenografia fiecarei case. Designul de avangarda a dat nastere scaunului Punk di Green semnat de Manuel Bozzi, un dialog de stil intre moda si arhitectura. Senzualitate, opulenta si eleganta. Astfel putem cataloga stilul clasic prezent la I Saloni, fie dus la extrem, fie combinat cu linii moderne. Lustre impozante, lampadare extravagante, atat pentru interior cat si pentru exterior, o feerie de culoare si lumina, ne-au oferit producatorii de la Euroluce. Lampa Trees, creata de Marc Sadler pentru Foscarini, sau colectia de lampadare Gina, produsa de Kundalini&Traconi, sunt doar cateva piese ce ne-au atras atentia.

Milano Design Week este, fara indoiala, cel mai important eveniment al anului, dand tonul tendintelor in lumea amenajarilor si al designului.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din Romānia