Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Casa albastra la mare pret


Sugestie "House Beautiful" pentru bucatarie
Sugestie "House Beautiful" pentru biblioteca
Sugestie "House Beautiful" pentru living

De la „House Beautiful" aflam ca albastrul e culoarea care da tonul decoratiunilor interioare in Statele Unite. Culoare ce evoca deopotriva serenitatea marii si a cerului, ca si notiunea de puritate si o luminozitate aparte, albastrul, in diversele lui nuante, constituie o alegere deopotriva optimista si indrazneata, in functie de tonurile si combinatiile decorative alese.
Pentru o amenajare low-cost, optati in bucatarie pentru jaluzele sau perdele albastre, imbracati scaunele in aceeasi culoare si dati mesei o nota vesela printr-un napron albastru ori o fata de masa cu albastrele... Livingul poate fi punctat cu un covor de culoarea marii, iar rafturile bibliotecii (mai ales daca este una incastrata intr-o nisa, fie ea din rigips ori din alt material) pot fi vopsite in albastru.
O transformare radicala si indrazneata include zugravirea peretilor ori tapetarea lor in albastru, precum si schimbarea mobilierului in tonuri ale acestei culori. Daca doriti ceva si mai curajos, incercati o pardoseala albastra: exista nenumarate modele de parchet stratificat disponibile in aceasta culoare, dar si placi ceramice translucide, potrivite pentru living si hol, dar si pentru baie si bucatarie.
Daca sunteti in cautarea unei note romantice vopsiti tocul feresterelor si al usilor (numai daca sunt din lemn si daca au deja un aspect retro!); niste zorele de aceeasi culoare agatate in fereastra pot produce un efect... devastator.
Atenție! Nu aglomerati atmosfera cu prea mult albastru. Aduceti pete de culoare prin inserarea unor elemente care sa se distinga prin contrastul discret. Albastrul cu alb (ori cu anumite tonuri foarte usoare de bej) evoca o atmosfera mediteraneana, bleul cu roz este un amestec potrivit pentru camera copiilor, turcoazul poate fi asociat cu auriu sau ocru pentru obtinerea unui ambient pretios.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din România