Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Gradinile suspendate ale Semiramidei

Orasele noastre sunt invadate din ce in ce mai mult de beton, otel si sticla. Elemente reci, care ne creeaza senzatia ca vietuim in mijlocul unui conglomerat de materiale de constructie, in mijlocul caruia natura nu mai are ce cauta. Parcurile si zonele verzi sunt din ce in ce mai restranse, iar copacii si plantele de pe marile bulevarde sunt sufocate intre ziduri de beton si axfisiate de gazele de esapament.
Soluția? Gradinile verticale. Una dintre cele sapte minuni ale lumii se spune ca ar fi fost gradinile suspendate ale Semiramidei, din stravechiul Babilon. Iata revenit in actualitate acest tip inedit de peisagistica, de data aceasta intr-o formula ceva mai abrupta, la 90 de grade. Fie ca vorbim de ziduri inalte din beton, de blocuri vechi ori noi, de case si vile, de apartamente ori de case de vacanta, orice edificiu, modern sau clasic, se preteaza unei astfel de gradini, care poate avea ce putin doua functiuni: estetica (deoarece atat cromatic, cat si ca forma, ea imprima un stil inedit oricarei cladiri), ecologica (oxigenarea atmosferei poluate din oras).
Econoplas, o companie britanica, aduce in atentie concepte precum fatada verde si acoperisul verde, propunand Aquadyne, o tehnologie de irigare si drenare revolutionara, care pentru fiecare 20 de metri patrati de suprafata verde absoarbe 1 tona de emisie de dioxid de carbon.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din România