Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Oglinda-oglinjoara!! II. Oglinda in decorul contemporan1

2

3

4

Daca in articolul precedent am facut un scurt periplu prin istoria oglinzii, iata acum cateva sugestii de design interior semnalate de Elle Decor ca fiind trendul actual al folosirii oglinzii ca detaliu arhitectural.
Un perete imbracat intr-o „sculptura de oglinzi" (1), ale carei elemente, prin orientarea lor multidirectionala, reflecta lumina in diferite momente ale zilei, poate constitui un atu al unui decor contemporan ale carui detalii coloristice (alb, oranj) si arhitectuale (largimea ferestrei) constituie o invitatie la subtilitatea unui joc de lumini.
Intr-o baie retro (2), elementelor care induc subliminal intoarcerea in timp (cum ar fi bateriile antichizate ori cada din portelan alb) li se poate adauga o oglinda uriasa, ce rememoreaza atmosfera salilor de bal dintr-o Venetie romantic-decandenta.
Intr-un spatiu destinat primirii oaspetilor, oglinda poate pune in valoare o opera de arta (3), iar cand ancadramentul acesteia trimite inapoi in timp la epoca realizarii lucrarii (un tablou vechi „inramat" in placi de oglinda suflate cu mercur), asocierea este in sine o capodopera.
Nici oglinda curbata nu este neglijata in designul interior. Un joc de astfel de oglinzi (4) poate accentua detaliile finisajului peretilor si poate valoriza atmosfera generala a incaperii.
Oglinda, oglinjoara, fa-mi casa cea mai frumoasa din tara! Un deziderat clasic reformulat in nota moderna, ce poate devenit realitate prin apelarea la un designer profesionist.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din Romānia