Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Arta


Pasiune, placere, nevoie sau obisnuinta? Care e motorul ce ne porneste in cautarea artei?
Constient sau nu, ni se pare normal sa avem cel putin un tablou pe unul din peretii locuintei noastre.
Este o obisnuinta, e moda sau e chiar nevoia de a avea "ceva frumos" in spatiul in care locuim, lucram, invatam sau ne relaxam...?

Vizitand muzeele de arta aflam ceva despre oameni, locuri, timpuri, case, stiluri; retraim o anume atmosfera, descoperim niste valori create si colectionate cu pasiune si placere. Aceste valori au fost candva parte din ambientul unei locuinte, cu un anume stil, purtand amprenta unor personalitati: proprietarul, artistul, decoratorul, arhitectul... o echipa de profesionisti lucrand pentru un concept unitar si pentru un ideal. Mai mult sau mai putin, fiecare casa reia un astfel de proiect.

Crestem si traim intr-o familie, intr-un anumit mediu, intr-un spatiu inconjurat de icoane, tablouri, fotografii, vitralii, obiecte decorative... incarcate de valoare estetica, istorica si emotionala. Ne creem apoi un nou ambient si-l proiectam intr-un fel anume conform educatiei, culturii, gustului pe care ni le-am format - influentati, poate, de curente, stiluri sau mode ale momentului.

Dar intotdeauna telul nostru in acest proiect e armonia! Spatiul, culorile, obiectele formeaza un tot armonios, lucrand una pentru cealalta si impreuna pentru noi. Oriunde am fi, cautam armonia, o dorim. Iar prezenta artei ne-o aduce! Si, odata cu ea, frumusetea, calitatea, unicitatea, profunzimea si filosofia vietii.

Arta e bucurie, inspiratie, fantezie. Ea ne da rafinament si ingeniozitate.
Arta (obiectul de arta) e o sursa, un izvor de inspiratie pentru viata, e puntea pentru inaltare spirituala, e oglinda in care putem vedea ipostazele sufletului - al fiecaruia dintre noi, al creatorului.
Avem nevoie de aceasta oglinda langa noi, in mediul in care traim.
E in natura noastra.
Va invitam sa-i descoperim impreuna reflexele.....

Citind mai departe veti afla:
- cum sa-ti cumperi un obiect de arta potrivit cu interiorul tau (pictura, sculptura, ceramica, sticla, metal, tapiserie sau altceva)?
- de unde le poti cumpara, vedea sau comanda?
- informatii despre artistii nostri contemporani (romani si nu numai), pe care sa le folositi / consultati inainte de a face o achizitie pentru casa voastra

Designul de interior este o arta in sine, iar obiectul de arta este pentru designul de interior un obiect strict necesar. Fiecare casa merita sa aiba cel putin o lucrare de arta.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din Romānia