Primul Portal de Design Interior

Decor Interior

Design apartamente


Dupa cum stim cu totii, apartamentele sunt in general spatii restranse, in care principalele scopuri ale amenajarii sunt folosirea rationala a spatiului si dezvoltarea unui design integrator.

 

Daca apartamentul nu este spatios, atunci trebuie creata aceasta senzatie. Camerele mici nu trebuie aglomerate cu mobilier, ci trebuie gasite solutii optime de depozitare si decorare.

 

Pentru paviment, alegerea trebuie facuta in favoarea confortului - gresia este utila in baie, dar in living, un paviment cald ar fi mai potrivit. Pentru suprafetele mici, se poate opta pentru gresie cu motive excentrice sau cu aspect pretios. Covoarele, acolo unde sunt folosite, pot fi interpretate in mai multe feluri: ca accent cromatic, diversitate texturala sau laitmotiv decorativ.

 

Cromatica apartamentelor ar trebui sa fie una iesita din tipare. Ca sfat, poti renunta la clasicul alb pentru pereti si tavan si sa optezi pentru culori mai tari si combinatii indraznete. Poti folosi chiar profile speciale, pentru a crea registre diferite de culoare, ori poti pune tapet cu motive surprinzatoare, inedite, sau chiar wallstick-ere. Cea mai nobila interventie pe pereti este pictura murala, care personalizeaza si scoate din tipare orice incapere. Acestea, impreuna cu textile pretioase ca imprimeu si textura, si mobilier cu linii simple, curate, creeaza o armonie distincta si atragatoare.

 

Iluminatul intr-un apartament, ca in orice spatiu locuibil, de altfel, este natural si artificial. Benefic ar fi ca iluminatul natural sa predomine, acolo unde este posibil. Se pot folosi surse de iluminat artificial de toate formele, si aproape de toate marimile, tinandu-se cont de destinatia lor si de armonizarea lor cu intregul ambient.

 

Textilele trebuie alese cu grija si in concordanta cu stilul interiorului. De regula, intr-un apartament folosim cam tot ce se produce in domeniul textil, de la draperii si covoare, pana la obiecte decorative si prosoape. Varietatea lor poate fi covarsitoare, de aceea, sfatul nostru este sa apelezi la profesionisti.

 

Livingul este camera in care primim oaspetii, dar el poate juca si rolul camerei de zi. Este un spatiu comun al casei, si apartine intregii familii (livingul nu este un "muzeu", in care musafirii intra sa admire decorul...). Datorita destinatiei sale, aceasta camera poate fi cea mai spectaculoasa din intreg apartamentul. Dormitorul matrimonial, spatiu intim, nu trebuie aglomerat cu prea multe obiecte. Piesa principala a acestei camere este patul, care trebuie sa fie confortabil, si care poate avea o tablie tratata intr-o maniera decorativa si originala. De regula, din cauza spatiului locuibil mic, in dormitor se gaseste si dressingul, care poate distruge vizual incaperea datorita monotoniei usilor sau poate impresiona prin inedita alegere a materialelor si combinatiilor motivelor decorative. Camera copilului trebuie sa fie, de regula, foarte vesela si incitanta, proiectata special si in functie de varsta copilului, cu multe spatii de depozitare si cu un decor care sa reflecte si dorintele micutului. Holul nu trebuie tratat ca un simplu spatiu de trecere. Baia, chiar daca dispune de un spatiu mic, poate fi amenajata intr-un mod practic si estetic. Pentru bucatarie, cele mai indicate sunt piesele de mobilier facute la comanda, care sa corespunda perfect dimensiunilor existente, precum si pardoselile calde si decorurile inedite.

 

Pentru o amenajare reusita, sfatul nostru este sa apelezi la profesionisti, care vor sti, impreuna cu tine, sa gaseasca cele mai bune solutii care transforma un apartament de bloc intr-un spatiu confortabil si original.

Legislatie Despre noi Termeni Site map Design Copyright Decor Interior 2008 Primul portal de Design Interior din Romānia